Energie Acties – Het kan jou veel opleveren als je besluit over te stappen van energieleverancier. Je kan geld besparen door je maandlasten te verlagen ook is het mogelijk om kado’s te ontvangen.
pijl links

 


1 – Gratis Tablet bij Nuon – 1 jaar contractEnergie Actie Nuon

Kies voor 1 jarig contract bij de Nuon en ontvang een gratis Samsung Tablet ter waarde van 199 euro + 10 e-books.

Screen Shot 2016-07-21 at 10.50.29
Lees meer >>

 


2 – 180 euro Overstapkorting bij EssentEnergie Actie Essent

Kies nu voor een 3 jarig contract bij Essent en ontvang een overstapkorting van 180 euro. Dit bedrag wordt aan het eind van het jaar van je jaarrekening afgetrokken.

Screen Shot 2016-07-21 at 10.50.29
Lees meer >>

 3 – 100 euro Cashback bij Overstap naar Nuon 1 jaar contractEnergie actie cashback Nuon

Kies voor de Nuon en ontvang 100 euro cashback. Je ontvangt een 1 jarig contract. Je profiteert direct van lage energieprijzen.
Screen Shot 2016-07-21 at 10.50.29

 

 4 – Vergelijk energie via Gaslicht en ontvang Welkomstpremies tot 325 euroEnergie Actie Gaslicht

Wil jij besparen op je energierekening vergelijk dan is alle energieaanbieders en maak gebruik van de interessante welkomspremies. Bespaar tot 325 euro!

Screen Shot 2016-07-21 at 10.50.29

 

 5 – 200 euro Korting op je Energierekening bij QurrentEnergie Actie Qurrent

Qurrent is de groenste energieleverancier van Nederland. Je ontvangt jouw energie tegen inkoopprijs. Je vindt nergens lagere tarieven. Daarnaast ontvang je een korting van 200 euro op je energierekening.

Screen Shot 2016-07-21 at 10.50.29

 6 – Korting voor Bestaande klanten NuonEnergie Actie Nuon Bestaande Klanten

Nuon heeft een korting voor bestaande klanten oplopend tot 25%. Ben je klant van de Nuon profiteer dan van deze deal. Je hoeft alleen maar een online formulier in te vullen en je betaalt direct minder.

Screen Shot 2016-07-21 at 10.50.29
Lees meer >>

 7 – Gratis Zonne-Energie Lader bij EngieEnergie Actie Engie Zonne energie oplader

Stap over naar Engie en ontvang een gratis zonne-energie lader ter waarde van 69 euro. Je ontvangt 100% groene stroom.

Screen Shot 2016-07-21 at 10.50.29
Lees meer >>

 8 – 50 euro Cashback bij Overstap OxxioEnergie Actie Oxxio cashback

Ontvang 50 euro cashback bij een overstap naar Oxxio. Je ontvangt 1 jaar gas en stroom, 100% groenen stroom en altijd overzicht van je verbruik via de handige oxxio app

Screen Shot 2016-07-21 at 10.50.29
Lees meer >>

 9 – Gratis Mediamarkt Cadeaubon t.w.v. 170 euroEnergie Actie Essent cadeaubon

Stap over naar Essent en ontvang een gratis mediamarkt cadeaubon ter waarde van 170 euro.

Screen Shot 2016-07-21 at 10.50.29
Lees meer >>

 


10 – Gratis 3 maanden stroom bij de Nuon (Nuon Topdeal)Energie actie nuon korting op stroom

Stap over naar de Nuon en ontvang 3 maanden gratis stroom. De overstap wordt helemaal door Nuon geregeld. Ook na het eerste jaar een interessante korting.

Screen Shot 2016-07-21 at 10.50.29
Lees meer >>

 11 – 6 maanden lang 50% Korting op Stroom bij EssentEnergie Actie essent korting op stroom

Ontvang 50% korting op stroom bij Essent. Je ontvangt 1 jaar lang geen prijsstijgingen en gas en stroom van Essent.

Screen Shot 2016-07-21 at 10.50.29

 

 

 12 – 125 euro extra voordeel bij EnergiedirectEnergie Actie energiedirect extra voordeel

Stap over naar Energiedirect en ontvang 125 euro extra voordeel op jouw energierekening. Energiedirect staat bekend om haar lage energietarieven.

Screen Shot 2016-07-21 at 10.50.29

 

 

 


13 – Gratis Weber Barbecue bij E.ONEnergie actie E.ON gratis barbeque

Kies voor een energiecontract van de E.ON en ontvang een gratis Weber barbeque.
Screen Shot 2016-07-21 at 10.50.29

 

 


 
14 – Gratis Hotelcheque voor 2 personen schrijf je vrijblijvend in voor Sloop de CrisisEnergie Actie Sloop de crisis gratis hotelcheque

Bespaar 150 euro op jouw hotelovernachting met de hotelcheque. Je ontvangt deze als je je geheel vrijblijvend inschrijft voor Sloop de Crisis.

Screen Shot 2016-07-21 at 10.50.29

 

 

 


15 – Gratis korting dinercheque bij Sloop de CrisisEnergie Actie Sloop de crisis korting diner cheque

Bespaar tot 1500 euro op je vaste lasten via Sloop de Crisis. Schrijf je vrijblijvend in en ontvang een korting dinercheque kado.

Screen Shot 2016-07-21 at 10.50.29
Lees meer >>

 16 – Gratis 4 offertes voor Isolatie voor je huisEnergie actie gratis offerte isolatie

Laat jouw huis beter isoleren en bespaar veel geld op je maandelijkse energielasten. Vraag gratis 4 offertes aan voor isolatie van je huis.

Screen Shot 2016-07-21 at 10.50.29
Lees meer >>

 


OVERSTAPPEN VAN ENERGIEAANBIEDER

In Nederland zijn veel verschillende energieleveranciers. Deze zijn allemaal opzoek naar meer klanten. Ze proberen zoveel mogelijk klanten weg te kapen van hun concurrent. Ze doen dit door hoge kortingen en cadeaus (zoals een gratis iPad) weg te geven aan mensen die bereid zijn om over te stappen.

Moet je je huidige energieleverancier inlichten voor of na je overstap?

Nee dit hoeft niet. De nieuwe energieleverancier waarnaar je bent overgestapt neemt contact met jouw huidige energieaanbieder en zorgt ervoor dat de overstap geregeld wordt. Je zal bericht krijgen van jouw huidige energieleverancier of je de eindstand van jouw meterstanden op wilt geven. Op basis van deze gegevens zullen ze de eindafrekening opmaken.

Wat moet er gebeuren als je gaat overstappen?

Wil je overstappen van energieleverancier dan moeten er een aantal dingen gebeuren.Het is niet ingewikkeld het meeste wordt geregeld door je nieuwe energieleverancier.

Stap 1: Overstappen naar een nieuwe aanbieder.

Bekijk hierboven welke leverancier voor jou het meest voordelig is. Klik op de link en sluit het nieuwe contract op de website van de betreffende aanbieder af.

Stap 2: Bevestiging + 14 dagen bedenktijden

Meestal ontvang je direct een bevestiging via de mail van jouw nieuwe energieleverancier. Na enkele dagen ontvang je via de mail of post een bevestiging dat je aangemeld bent als nieuwe klant. Op dat moment gaan de 14 dagen bedenktijd in. Je kan binnen deze periode van 14 kalenderdagen (dit is dus inclusief weekenden en feestdagen) zonder opgaaf van reden het contract alsnog beëindigen. Er zal binnen deze periode nog geen factuur worden verzonden of omzettingen worden gedaan. Mocht je gebruik willen maken van deze 14 dagen, hou er dan wel rekening mee dat je snel een nieuwe energieaanbieder moet gaan zoeken aangezien je contract wel beëindigt is bij je oude energieleverancier.

Stap 3: Vul de meterstanden in

Na de bedenktijd van 14 dagen ontvang je de meterstand kaart. Deze vul je bij veel energiepartijen online in en bij sommige gaat dit nog met een kaartje. Zorg ervoor dat je deze  bijtijds invult. Deze wordt gebruikt door de oude energieleverancier om de eindnota op te maken. De nieuwe energieleverancier gebruikt deze gegevens om een inschatting te maken van het energieverbruik om zo de maandlasten te kunnen bepalen die je gaat betalen.

Stap 4: Oude contract wordt beëindigd door nieuwe energieleverancier

De nieuwe energieleverancier kijkt tot wanneer het oude contract loopt. Deze wordt stop gezet. Vervolgens ontvang je stroom en de factuur van jouw nieuwe energieleverancier vanaf het moment dat het oude contract af is gelopen. Hiervoor hoef jij niks te doen. Dit regelt jouw nieuwe energieaanbieder.

Stap 5 Start nieuwe energiecontract

Binnen 4 a 6 weken is de gehele overstap geregeld. Je ontvangt het berekende voorschotbedrag van je nieuwe energieleverancier. Na een jaar wordt er gekeken of je hier iets van bij moet betalen of dat je teveel hebt betaald en dus geld terug krijgt. Je kan er daarna ook voor kiezen om dit bedrag naar beneden of naar boven bij te stellen.

BESTAANDE KLANTEN VS NIEUWE KLANTEN ENERGIEBRANCHE

Er zijn op internet veel klachten te vinden over dat energieaanbieders, waaronder Nuon, alleen aandacht besteden aan de werving van nieuwe klanten. De overstappers krijgen de kortingen en kado’s. Een vreemd systeem aangezien er aan de bovenkant veel geld wordt uitgegeven aan reclamecampagnes / kortingen en kado’s voor nieuwe klanten terwijl aan de onderkant de klanten verdwijnen doordat ze overstappen naar een andere aanbieder juist door deze kortingen en kado’s.

Waarom ontvang je als nieuwe klant alleen hoge kortingen en kado’s?

Deze manier van werven is ontstaan door het targetsysteem. Account en salesmanagers worden afgerekend op het aantal nieuwe klanten die ze binnenhalen en niet op het behoud van bestaande klanten. Het behoud van een klant is moeilijker te meten dan de werving van een nieuwe klant. Ze ontvangen budgetten om nieuwe klanten te werven. Deze budgetten komen uit de groep bestaande klanten die niet overstappen.

Waarom werkt dit niet?

Dus als je de bestaande klant een korting gaat geven, degene die juist de budgetten voor de werving van nieuwe klanten betaald, snij je jezelf in de vingers. Mijn idee hierover is dat het hele systeem verkeerd om werkt. Focus je op je bestaande klant. Zorg dat zei een goed en nette prijs betalen voor gas en electra. Klanten zullen alleen over willen stappen als ze het gevoel hebben dat ze te veel betalen.

Advies

Het zou mooi zijn als meer energieaanbieders zich bewust worden van hoe belangrijk de bestaande klant is. Tot die tijd zal ik adviseren om jaarlijks over te stappen en gebruik te maken van de beste deals en hoogste kortingen en mooiste kado’s.

OVER OXXIO

Oxxio is op 3 na grootste energieleverancier van Nederland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hilversum en er werken rond de 150 werknemers. Oxxio is overgenomen door Eneco. Het opereert echter volledig onafhankelijk van Eneco.

OVER E.ON

E.ON is internationaal een grote speler op gebied van energielevering. Ze hebben circa 26 miljoen klanten en zijn actief in maar liefst 30 landen. In Nederland is E.ON een relatief kleine partij. Ze profileren zich ook zo en geven aan dat ze door de kleinschaligheid een hogere waardering krijgen voor hun klantenservice dan de grotere energieleveranciers. Er is meer aandacht voor de individuele klant.

OVER ENERGIEDIRECT

Energiedirect is een prijsvechter. Door zo laag mogelijke tarieven aan te bieden hebben ze inmiddels 700.000 klanten aan zich weten te binden. Ze zijn opgestaan toen de energiemarkt geliberaliseerd werd en zijn uitgegroeid tot een van de grootste online aanbieders van energie. Het bedrijf is een dochter van essent.

OVER ENGIE

Engie is 100% in handen van het Franse bedrijf GDF SUEZ. Het is de grootste leverancier van gas en electra in België. Ze hebben in de Benelux circa 4,1 miljoen klanten. In Nederland wordt er aan particulieren en klein zakelijk gebruik gas en electra verkocht onder de naam Engie. De groot zakelijk gebruikers worden voorzien onder naam van GDF SUEZ.

OVER NUON

Nuon is de grootste energieleverancier van Nederland. Toen de energiemarkt nog niet vrij was zat zo goed als elke Nederlander aangesloten bij de Nuon. Een grote groep mensen in Nederland zijn nog nooit overgestapt en dus bij de Nuon blijven hangen. Deze mensen hebben geen gebruik kunnen maken van de scherpe deals en acties die klanten krijgen als ze overstappen.

Nuon Bestaande Klanten

Nuon zal goed haar best moeten doen om haar trouwe klanten ook goed te bedienen. Anders is de kans groot dat deze groep voor de actie en aanbiedingen van de concurrent gaat kiezen.

Je ziet terug in de acties van Nuon dat ze zich bewust van aan het worden zijn van het belang van de bestaande klant. Zo werken ze nu met een spaarprogramma waarbij je automatisch punten spaart, hoe langer je klant blijft hoe des de meer punten je ontvangt. Deze punten kan je uitgeven in de energiewinkel van de Nuon.

Daarnaast is Nuon recentelijk een campagne gestart waarbij bestaande klanten een oplopende hogere korting krijgen op energie als ze klant blijven. Deze korting loopt op in 3 jaar naar 25% op stroom.